Cîmpeanu nu susține închiderea școlilor decât dacă “situaţia epidemiologică o impune”

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu,  a declarat, luni seara, la Realitatea Plus, că susţine în continuare ideea ca şcolile să rămână deschise, cu excepţia acelor situaţii în care „situaţia epidemiologică o impune”. 

El precizează că părinţii care locuiesc în zone aflate în carantină, dar ai căror copii învaţă în şcoli din localităţi necarantinate pot să-şi însoţească la şcoală copiii.

„Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. Dacă o impune, nu avem nimic de spus, dar e foarte important: măsura de închidere a şcolilor fără alte măsuri complementare – vedem cu toţii ce înseamnă lipsa unor măsuri complementare, mai ales cei care locuim în zone carantinate – nu va produce efectul dorit”, a declarat  Cîmpeanu.

El consideră că în şcoli se respectă regulile de protecţie „mult mai riguros decât în multe alte locuri”.

În ceea ce priveşte copiii care locuiesc în zone aflate în carantină, dar învaţă în zone necarantinate, ministrul Educaţiei susţine că există un formular oficial care le permite acestora şi părinţilor să meargă la şcoală, indicând punctul e) în secţiunea II a formularului.

„Dacă poţi merge pentru cumpărături sau pentru alte motive, nu văd de ce nu ai putea să mergi la şcoală”, consideră ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *