Cîmpeanu: Pe durata crizei sanitare au fost pierderi foarte mari, iar recuperarea se face foarte greu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că doar 246.000 de elevi au fost înscrişi în programul de recuperare a pierderilor generate de pandemie şi asta în luna de vârf, însă pierderile sunt mult mai mari. ”Recuperarea se face foarte greu, doar în timp şi cu implicarea fiecărui profesor”, a transmis ministrul.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, duminică, dacă există un plan de remediere a pierderilor din pandemie şi a afirmat: ”Vă dau un răspuns foarte onest. În luna de vârf, luna mai, am avut 246.000 de elevi  înscrişi în programul de ore remedial. Numărul celor care  au suferit pierderi pe parcursul perioadei de criză sanitară, cu învăţământ online, n condiţiile în care n-am avut peste tot conectivitate, n-am avut echipamente, n-am avut conţinut digital, n-am avut profesori formaţi pentru predarea online şi n-am avut platforme de evaluare online, pierderile au fost foarte mari. Recuperarea s-a făcut într-o măsură mică. Vom continua anul acesta”, a declarat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a precizat că recuperarea  se face foarte greu, doar în timp şi cu implicarea fiecărui profesor.

”De aceea, este nevoie să nu amplificăm aceste pierderi şi să facem tot posibilul, prin respectarea regulilor sanitare, prin vaccinare, ca să putem avea şcoală cu prezenţă fizică. Cât sunt ministru al educaţiei voi face tot ce ştiu mai bine pentru prezenţa fizică în şcoli, în limitele de competenţă”, a mai declarat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *