Cîmpeanu recunoaște incompetența autorităților: “Nu e normal să deconteze elevii faptul că noi nu am fost pregătiți”

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seara, la Digi24, despre dificultatea examenelor din acest an pentru clasele terminale (a VIII-a și a XII-a). 

Cîmpeanu susține că standardele nu sunt coborâte, ci sunt adaptate pentru anul din pandemie, când elevii au învățat în mediul online: „Anul acesta nu a fost unul normal”, a concluzionat ministrul Educației. 

El se așteaptă ca rezultatele elevilor să fie bune în acest an școlar.

„Am putea avea multe localități carantinate. O să analizăm cum poate fi gestionată o situație astfel încât cum poate fi dată o derogare pentru a se putea organiza aceste examene.

Realitatea până acum din cele 4 săptământ prezența medie a fost sub jumătate la școală. Asta a fost în ultimele 4 săptămâni.

Rezultatele în acest an la examene mă aștept să fie la fel de bine sau chiar mai bune decât anul trecut. Nu se coboară ștacheta! Se adaptează la ceea ce a fost. Anul acesta nu a fost unul normal. Nu e normal ca elevii să deconteze aceste pierderi. Nu e normal să deconteze ei faptul că noi nu am fost pregătiți. O spun cu toată răspunderea!

Elevii nu vin că au vulnerabilități, că au rude, dar acestea sunt situațiile care au generat o prezență redusă la școală. Dacă părintele refuză să-l lase pe elev la școală, în cazul unei prezențe fizice, e de înțeles teama lui.

Examene online sunt folosite în mediul universitar din 2014-2015 în învățământul la distanță. În România nu știu să existe așa ceva. Studentul trebuie să-i ofere profesorului acordul să intre pe calculatorul său. În momentul de față avem în componenta de digitalizare există și această chestiune. După ce trecem de perioada asta de criză o să trecem mult mai mult la online, că vrem sau nu vrem.

Învățământul online  a fost o situație de compromis. Nu am fost pregătiți nici noi, nici alte state”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *