Cine conduce Guvernul? Dăncilă a convocat miniștrii, Vâlcov a discutat cu ei.

Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat, luni, pe miniştri la o întâlnire a cărei temă este rectificarea bugetară, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. În timpul discuţiilor, consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, le-a reproşat miniştrilor că nu au cheltuit sumele alocate din buget pentru investiţii în proiectele de dezvoltare, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, Vâlcov le-a reproşat ministerelor că nu au demarat sau au demarat cu întârziere procedurile de achiziţii pentru proiectele de dezvoltare, deşi au cerut, înainte de aprobarea bugetului de stat pe 2018, o majorare faţă de sumele primite în 2017.

În replică, miniştrii prezenţi la întâlnire şi secretarii de stat şi directorii care au participat în locul miniştrilor absenţi, i-au transmis lui Vâlcov, la întâlnirea informală, că au aşteptat simplicarea legislaţiei privind achiziţiile publice, demers realizat de Guvern la sfârşitul lunii mai printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

Una din propunerile avansate de Vâlcov la întâlnirea informală cu miniştrii a fost ca membrii Executivului să-şi asume, ”inclusiv prin semnătură”, o ţintă privind cheltuirea fondurilor alocate prin bugetul de stat, au mai declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Discuţiile despre prima rectificare bugetară pe anul 2018 vor continua luni seară, la Guvern, au mai precizat sursele citate.

În paralel cu această întâlnire de la Guvern, liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *