Cine este primăriţa acuzată că a furat 4 milioane de dolari

 

 

Recunosuctă drept primarul WhatsApp, o femeie din Brazilia a devenit emblemă a corupţiei, relatează BBC.

În vărstă de 25 de ani, Lidiane Leite era primăriţa unui sat mic, dintr-o regiune săracă a Braziliei – Turi do Augusto-, din municipiul Bom Jarim,  şi a fost arestată de autorităţi. Nu a denunţat-o nimeni, însă propriile gesturi, prin care se lăuda pe reţelele de socializare, au ridicat mari semne de întrebare, ceea ce a generat suspiciunea autorităţilor. Ea a ajuns până acolo încât a tăiat şi mâncarea şcolarilor, pentru a putea fura mai mulţi bani.

 

„Înainte să devin primar eram săracă. Aveam un Land Rover, acum conduc o Toyota SW4. Poate ar trebui să-mi cumpăr o maşină mai luxoasă pentru că, mulţumesc lui Dumnezeu, am destui bani să fac asta. (…) Pot să-mi cumpăr tot ce vreau. O să-mi cheltuiesc banii pe ce vreau şi nu mă interesează ce zic oamenii”, se lăuda fosta primăriţă pe Instagram.

Părinţii şcolarilor din micuţa localitate s-au plâns autorităţilor de faptul că elevii nu primeau mâncare, la şcoală, în pauza de masă, aşa cum era normal.

Autorităţile cred că Leite ar fi furat, în perioada 2012-2014, 4 milioane de dolari din banii publici.

Înainte de a fi primar, Lidiane Leite vindea lapte din uşă-n uşă. Ea s-a hotărât să candideze pentru această funcţie  după ce a aflat că iubitul ei nu putea candida pentru că era cercetat de autorităţi.

Leite a câştigat alegerile şi l-a numit pe Beto Rocha, iubitul ei, într-o funcţie de conducere. În timp ce Beto se ocupa de afaceri, Leite îşi petrecea timpul la distracţie şi shopping, în capitala statului Maranhao, şi  dădea subordonaţilor din primărie ordine prin mesaje pe WhatsApp. Când a aflat că este emis un mandat de arestare pe numele ei, Leite a fugit, dar după 39 de zile a cedat şi s-a predat. În tot acest timp, ea a continuat să le dea mesaje, pe WhatsApp, subordinaţilor din Primărie, prin care îi îndemna să nu colaboreze cu anchetatorii. Până acum, niciun ban nu au găsit anchetatorii în conturile lui Leite şi ale iubitului ei, dar le-au confiscat toate bunurile, iar cercetarea este în derulare.

Sursa foto: imirante.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.