Cine livrează echipamente medicale Centrului Caraiman de la Primăria Sectorului 1, condusă de pesedistul Daniel Tudorache: un fost consilier general al PSD, găsit incompatibil de ANI

Centrul medical Caraiman condus de Iuliana Gomes și subordonat Primăriei Sectorului 1, conduse de Daniel Tudorache (PSD), a atribuit mai multe contracte în valoare de aproape 11 milioane de euro pentru achiziția de echipamente de medicale firmei Minimed Solutions din București, deținută de fostul consilier general PSD, Mihai Peptan, potrivit SEAP (portalul guvernamental de achiziții publice).

Foto: Iuliana Gomes, director executiv al complexului multifuncțional Caraiman (st), Viorica Dancilă și Daniel Tudorache efectuează o vizită la Complexul Multifuncţional de sănătate Caraiman, în sectorul 1 din București, duminică 20 octombrie 2019; Sursa: Inquam Photos / George Calin

Mihai Peptan a fost consilier general din partea PSD în perioada 2012 – 2016. El a fost secretarul general al PSD Sector 4 și era considerat ”locotenentul lui Băluță”, primarul sectorului 4.

În februarie 2016, Peptan a fost declarat incompatibil de ANI după ce firma sa, Minimed Solutions, a fost încheiat 33 de contracte cu trei spitale clinice din București, ”Sfântă Maria”, ”Prof. Dr. Th. Burghele” și ”Prof. Dr. Panait Sîrbu”, în timp ce el ocupa funcția publică. Vezi aici.

Contractele lui Peptan cu Centrul medical Caraiman al Primăriei Sectorului 1

28 ianuarie 2029: Complexul multifuncțional Caraiman semnează un contract tip acord-cadru cu firma lui Peptan, Minimed Solutions, pentru achiziția unui aparat RMN (echipament de imagistică medicală prin rezonanță magnetică nucleară) și a unui computer tomograf. Contractul în valoare de 7,5 milioane de euro a fost atribuit în urma unei licitații deschise la care au participat 3 ofertanți.

14 august 2019: Contract în valoare de peste 1,8 milioane de euro pentru achiziția unui sistem integrat de telemedicină de tip EKG. Contractul a fost atribuit de Centrul Medical Caraiman firmei Minimed al lui Mihai Peptan în urma unei licitații la care a participat doar firma acestuia.

15 octombrie 2018: Centrul Caraiman semnează un contract de peste 1,6 milioane de euro cu firma lui Peptan pentru achiziția unui laborator integrat de imagistica (Ecograf 4D, Ecograf Dopller Color, RX – Aparat radiologie, Mamograf digital). Contractul a fost atribuit  în urma unei licitații la care a participat doar firma lui Peptan.

Vedeta Andreea Marin face reclamă Centrului medical Caraiman pe site-ul intituției. Vezi aici.

În presă, centrul medical Caraiman este prezentat drept ”spitalul nevoiașilor”. Vezi aici.

„Oferim servicii de stomatologie gratuite, consultaţiile, extracţiile (…) lucrările dentare sunt oferite gratuit, dar în limita unui venit net pe membru al familiei de 2.150 de lei”, declarat directoarea centrului Caraiman, Iuliana Gomes, presei în cadrul unui eveniment de PR din 26 februarie 2020.

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat că serviciul de telemedicină care monitorizează pacienţii cu probleme cardiace reprezintă „încă un pas înainte” pe care-l face Complexul Caraiman. „Este încă un serviciu în plus pe care-l punem la dispoziţia locuitorilor sectorului 1, un serviciu care a costat până în momentul de faţă undeva la 10 milioane de lei”, a spus edilul. Vezi aici.

Contracte ale firmei lui Peptan cu alte spitale din țară

7 octombrie 2019: Minimed Solutions a încheiat un contract de tip acord cadru în valoare de aproape 32 de milioane de euro cu Institutul clinic Fundeni pentru achiziția unui sistem integrat de radiologie și imagistică. Contractul a fost atribuit  în urma unei licitații la care a participat doar firma lui Peptan.

Firma lui Peptan figurează în SEAP și cu conracte de mai mici dimensiuni cu spitalele din Suceava și Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *