Cine ”mulge” bani din sectorul 5 al Capitalei, condus de pesedistul Daniel Florea: milionarul Tiberiu Alexe, pentru reabilitări de grădinițe / oamenii viceprimarului Țigănuș, pentru pază / oamenii fostului primar Marian Vanghelie, pentru reabilitări de blocuri și parcuri

Primăria Sectorului 5 condusă de Daniel Florea de la PSD a atribuit contracte de aproape 7 milioane de euro milionarului Marius Tiberiu Alexe din Adunații Copăceni pentru reabilitări de grădinițe – potrivit unei radiografii realizate de Newsmaker.ro a contractelor acordate de primăria sectorului 5 în mandatul primarului Daniel Florea, pe baza informațiilor din SEAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice), a datelor de la Registrul Comerțului, declarații de avere și interese și a informaților publicate deja în presă. De cele mai multe ori, doar firma lui Alexe a depus oferte.

Analiza Newsmaker.ro a scos la iveală și contracte de peste 19 milioane de europentru paza școlilor, parcurilor și locurilor de joacă din sectorul 5 al Capitalei, atribuite către 2 firme având conexiuni cu viceprimarul Marian Țigănuș și un consilier ALDE. O oră de pază în sectorul lui Florea costă 3 euro, potrivit analizei Newsmaker.ro.

Și bomboana de pe tort! Contracte de peste 56 de milioane de euro atribuite unei firme având conexiuni cu fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie. Contractele au fost atribuite de oamenii lui Vanghelie din companiile subordonate primăriei. La unele licitații s-a prezentat doar firma câștigătoare.

Vezi mai jos, pa larg, analiza Newsmaker.ro

 Contracte de aproape 7 milioane de euro date milionarului Marius Tiberiu Alexe din Adunații Copăceni pentru reabilitări de grădinițe în sectorul 5 condus de Daniel Florea (PSD)


Foto: Marius Tiberiu Alexe, asociat Imobiliare Solution Group; Sursa: LinkedIn

10 decembrie 2019: Imobiliare Solution Group a semnat un contract de peste 1 milion de euro cu Primăria Sectorului 5 pentru reabilitarea și consolidarea grădiniței nr. 245. Contractul a fost atribuit prin selecție de oferte.

4 decembrie 2019: Primăria Sectorului 5 a atribuit firmei Imobiliare Solution Group un contract de peste 320.000 de euro pentru reabilitarea și consolidarea unui corp de clădire de la grădinița nr. 24.

23 octombrie 2019: Imobiliare Solution Group a semnat un contract de aproape 900.000 de euro cu Primăria Sectorului 5 pentru extinderea grădiniței nr. 205. Contractul a fost atribuit prin selecție de oferte, însă a fost depusă doar oferta firmei câștigătoare.

Alt contract de aproape 1,2 milioane de euro semnat de Primăria sectorului 5 cu Imobiliare Solution Group pentru construcția grădiniței nr. 45. A fost depusă, de asemenea, doar oferta firmei câștigătoare.

De asemenea, un contract de peste 500.000 de euro atribuit firmei Imobiliare Solution Group pentru reparații și extinderea grădiniței 55 ”Floarea Soarelui”. A fost depusă doar oferta firmei Imobiliare.

Contract de peste 1 milion de euro și pentru reabilitarea școlii 135 din sectorul 5. Doar oferta firmei Imobiliare a fost depusă.

20 septembrie 2019: Imobiliare Solution Group semnează un contract de aproape 1,8 milioane de euro pentru ”înființare sală multifuncțională de sport, reabilitare termică și lucrări de reparații, amenajare curte și teren de sport – școala nr. 130 (Luceafărul)”. A fost depusă doar oferta firmei imobiliare.

Firma Imobiliare Solution Group este deținută de Marius Tiberiu Alexe (52%) și Vicențiu Gilbert Cojocaru (48%) din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu.

Contracte de peste 19 milioane de euro pentru paza școlilor, parcurilor și locurilor de joacă din sectorul 5 al Capitalei atribuite către 2 firme având conexiuni cu viceprimarul Marian Țigănuș și un consilier ALDE.

Foto: viceprimarul sectorului 5, Marian Țigănuș; Sursa: sector5.ro

17 iulie 2010: 2 contracte de tip acord cadru de peste 19 milioane de euro atribuite firmelor Nicomar Scut Portect și Magic Star Security pentru paza a 55 de școli și a 76 de parcuri și a locuri de joacă din sectorul 5.

Contractul pentru paza școlilor prevede asigurarea maximă a 3.506.400 de ore, prin urmare o oră de pază a școlilor din sectorul 5 costă peste 3 euro.

Contractul pentru paza parcurilor și a locurilor de joacă prevede asigurarea maximă a 2.840.184 ore, prin urmare o oră de pază a parcurilor și locurilor de joacă din sectorul 5 costă tot peste 3 euro.

Până în aprilie 2018, Nicomar Scut Protect a aparținut Marianei Ruxandra Cliseru  – necăsătorită, 35 de ani, domiciliată în Intrarea Luptătorilor Antifascişti nr (…) –  și lui Daniel Ionuț Cliseru – căsătorit, 34 de ani. Administrator era Virgil Stoclosa. Apoi, firma a fost vândută Constanței Vasile (68 de ani) din localitatea Ștefan Vodă, județul Călărași, născută la data de 17 ianuarie 1952 în comuna Ciocile, județul Brăila.

Fostul administrator al firmei Nicomar, Virgil Stoclasa, a fost administrator și în firma Euro Clis Securit, radiată la 1 ianuarie 2020. În această firmă a lucrat ca director general până în anul 2016 actualul viceprimar al sectorului 5, Marian Țigănuș, potrivit CV-ului.

La firma Euro Clis Securit a fost acționar Ștefan Cliseru, născut în comuna Ciocile, judeţul Brăila, la data de 10 septembrie 1954 și domiciliat în Intrarea Luptătorilor Antifascişti (…) din sectorul 5.

Firma Magic Star Security aparține Constanței Mădălinei Tucmuruz. Pe 10 ianuarie 2020, Gabriela Alexandra Tănase a ieșit din firmă. Aceasta din urmă este soția lui George Andrei Tănase, membru ALDE și fost consilier la ministerul pentru Relația cu Parlamentul. De altfel, Tănase i-a cesiont acțiunile soției sale în septembrie 2018.

Contracte de peste 56 de milioane de euro atribuite unei firme având conexiuni cu fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie.

Contractele au fost atribuite de oamenii lui Vanghelie din companiile subordonate primăriei sectorului 5. La unele licitații s-a prezentat doar firma câștigătoare.

17 aprilie 2019: Compania Star Pro Center Intl a semnat un contract de peste 4 milioane de euro cu primăria sectorului 5 pentru  reabilitarea termică a 29 de blocuri din sector.

Alt contract de peste 4,1 milioane de euro pentru reabilitarea termică a 21 de blocuri din sectorul 5 atribuit firmei Star Pro Center Int.

Alt contract de peste 4,2 milioane de euro pentru reabilitarea termică a 19 de blocuri din sectorul 5 atribuit firmei Star Pro Center Intl.

Un alt contract de aproape 3,9 milioane de euro pentru reabilitarea termică a 15 de blocuri din sectorul 5 atribuit firmei Star Pro Center Intl.

5 decembrie 2018: contract de aproape 4,6 milioane de euro pentru reabilitarea termică a 14 de blocuri din sectorul 5 atribuit firmei Star Pro Center Intl. La licitație a participat doar firma câștigătoare.

Alt contract de aproape 4,4 milioane de euro pentru reabilitarea termică a 12 de blocuri din sectorul 5 atribuit firmei Star Pro Center Intl. La licitație a participat doar firma câștigătoare.

1 noiembrie 2018: contract de peste 4 milioane de euro pentru reabilitarea termică a 20 de blocuri din sectorul 5 atribuit firmei Star Pro Center Intl. La licitație a participat doar firma câștigătoare. 

Firma Star Pro Center Intl este deținută de Nicoleta Elena Diaconescu (88%) și de Eugen și Filofteia Diaconescu (câte 6 %). În octombrie anul trecut, firma a intrat în insolvență, iar administrator special a fost desemnată Nicoleta Elena Diaconescu.


Foto: Nicoleta Diaconescu; Sursa: Facebook

Potrivit libertatea.ro, femeia a fost acționară și într-un off-shore din Seychelles. Tot potrivit presei, Nicoleta Diaconescu a cumpărat un teren gajat la BRD de Oana Niculescu Mizil, partenera lui Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5.

 6 mai 2019: Firma primăriei Sectorului 5, Amenajare edilitară și salubrizare SA, a încheiat 2 contracte în valoare de aproape 27 de milioane de euro cu firma Star Pro Center Intl deținută de Nicoleta Elena Diaconescu, pentru modernizarea parcurilor din sector.

Compania Amenajare edilitară și salubrizare SA este condusă de Marian Lupașcu, considerat unul dintre oamenii lui Vanghelie.

Potrivit CV-ului, Lupșscu a fost șeful piețelor din sectorul 5 între

2000 și 2003. A fost apoi șef la Economat sector 5, între 2004 și 2008. Apoi a ajuns șef la Poliția Locală Sector 5. Totul pe când primar era Marian Vanghelie. Potrivit presei, Lupașcu este și partenerul Ioanei Mija, fosta secretară a Marian Vanghelie.

 În plus, șefa serviciului achiziții publice din cadrul Companiei Amenajare edilitară și salubrizare SA a sectorului 5, Loredana Zidărescu, este secretara Partidului Social Democrat Independent. înființat de Vanghelie după ce a fost exclus din PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *