Ciolacu acuză Guvernul cu privire la amânarea  plății ratelor: “Vor lua dobândă la dobândă”

Șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o declarație, joi, la RTV, prin care acuză Guvernul Orban că a introdus o prevedere în OUG pe amânarea plății ratelor  prin care băncile vor lua de la români „dobândă la dobândă”.

„Așteptăm deciziile Guvernului. Am depus proiectul de lege cu amânarea ratelor în Parlament. Am înțeles că vor să dea OUG. În proporție de 90% au păstrăt ce era în proiectul nostru. Însă au venit o modificare la art. 4. Noi  am discutat și cu Banca Națională a României, ca să nu stricăm sistemul financiar. În schimb, ei au venit cu o modificare la art 4. prin care vor lua dobândă la dobândă. Cu alte cuvinte, banile nu trebuie să piardă nimic.

Prin proiectul nostru de lege,  ratele se suspendă, contractul de credit se suspendă, noi aveam pe o perioadă de 6 luni, iar ei au venit cu propunera de 9 luni.

De altfel, au mai venit cu o modificare la OUG. Anume dacă nu vor recupera banii de la creditori, atunci vor recupera de la bugetul statului. E nevoie să fim solidari în această criză a pandemiei de coronavirus”, a declarat Ciolacu.

În acest moment, Guvernul este în ședință la Palatul Victoria și urmează să aprobe OUG privind amânarea plăţii ratelor la bancă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane  juridice, pentru o perioadă de maximum nouă luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *