Ciolacu amenință guvernul cu DNA și susține că datoria publică a trecut de 50% din PIB

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni seară, că datoria publică a României a trecut de 50% din PIB şi acuză Guvernul de ”jaf generalizat”.

”S-ar putea să se trezească DNA cu toţi liderii partidului să cerem să se respecte legea şi să ia măsuri la toate hoţiile întâmplate pe tot cursul pandemiei”, anunţă Ciolacu, care vorbeşte şi despre convocarea unei sesuni extraordinare a Parlamentului.

”Părerea mea, că primul ministru stă mai mult pe scene din ţară şi face campanie (…) Impresia din exterior – în afară că nu mai au nicio treabă cu agenda românilor, este că arătăm ca o ţară neguvernată”, a afirmat, luni seară, la România TV, Marcel Ciolacu.

Acesta a adăugat: ”Dacă nu vine Cîţu, avem dreptul să convocăm sesiune etraordinară”.

”Trebuie să-i adunăm cumva din mitinguri şi sălilele de luptă ale lor. O treime din parlamentari vom convoca sesiune (…) Noi avem execuţia bugetară la luna mai, unde este 49,7, acum e depăşit pragul de 50%. Cum să te uiti la un prim ministru care efectiv nu se uită ce atribuţii are, ce e în fişa postului. PSD a mai mers la DNA să-şi susţină anumiţi lideri în istoria prtidului. Ei, s-ar putea ca de data asta să se trezească DNA cu toţi liderii PSD în faţa DNA să cerem să se respecte legea şi să înceapă să ia măsuri la toate hoţiile întâmplate pe tot cursul pandemiei, de la starea de urgenţă până în momentul de faţă, cu toae aberaţiile tcute prin Guvern şi nimeni nu ia nicio măsuri”, a mai declarat liderul PSD.

Acesta a vorbit despre cele 120 de miioane de vaccinuri cumpărare., dar şi despre testele rapide cumpărate de Vlad Voiculescu, dintre care au fost folosite ”2-3%”.

”Este un jaf generalizat. Este normal că ajungi la asemenea datorie publică. Nu vedeţi că nimeni nu răspunde ce s-a întâmplat cu aceste sume de bani”, a mai afirmat Ciolacu,

Îtrebat dacă crede că procurorii vor dori să afle aceste lcuru, Ciolacu a declarat: ”Cred că este cazul să afle. S-ar putea să se trezească DNA cu toşi PSD-iştii să cerem să aplice legea şi să-şi facă datoria pe toate palierele”.

PSD a transmis, luni seară, un mesaj în care afirmă că datoria publică a crescut cu 31 miliarde de euro în timpul guvernării de dreapta. ”Ne-au amanetat şi au uitat să ne spună”, a transmis PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *