Ciolacu are demisia în sertar, iar Grindeanu așteaptă să  se  elibereze locul

Șeful  interimar al PSD, Marcel Ciolacu, se  bucură de tot mai puțină simpatie  în rândul liderilor  partidului. Mai mult, se vehiculează ideea  că aceștia  s-ar putea răscula  împotriva lui înainte de congresul PSD.

La ultima şedinţă a conducerii partidului, care a avut loc în această săptămână,  mai mulţi lideri judeţeni, ai PSD, și-au arătat nemulțumirea  față de activitatea temporară a lui Ciolacu, desfăşurată în calitate de preşedinte interimar, potrivit unor surse de la conducerea partidului.

Printre aceştia s-ar afla liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, preşedintele CJ Buzău, Dumitru Buzatu. Aceştia, dar şi alţii, îi reproşează lui  Ciolacu faptul că ar fi avut reacţii timide la adresa PNL şi a guvernării, dar şi a preşedintelui Klaus Iohannis, când ar fi putut să aibă acţiuni ferme şi atacuri virulente, potrivit bugetul.ro.

De asemenea, ei sunt nemulţumiţi şi de faptul că PSD stagnează în sondaje în ultimele trei luni, într-o perioadă în care, susţin aceştia, PSD ar fi putut avea potenţial să crească, având în vedere bâlbâielile actualei guvernări.

În acest moment, înainte de congres, se vorbeşte de două variante: fie ca tabăra anti-Ciolacu să facă presiuni ca preşedintele interimar al PSD să facă un pas în spate, să nu candideze ca preşedinte la congres

În plus, surse din conducerea PSD spun că Marcel Ciolacu ar avea demisia scrisă în alb chiar de la finalul lunii februarie, atunci când ar fi avut o ceartă cu Sorin Grindeanu, considerat un apropiat al său.

De altfel, Grindeanu a refuzat să facă parte din echipa lui Ciolacu la congresul care ar fi trebuit să aibă loc la finalul lui februarie, dar a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus.

Sorin Grindeanu îşi doreşte şi el să fie preşedinte al PSD, iar din informaţiile Antena 3, el ar fi participat la unele întâlniri unde i s-ar fi adus mai multe reproşuri actualului preşedinte interimar Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *