Ciolacu face pe înțeleptul: Pentru a fi uniți, românilor le lipsește un amplu proiect național

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a devenit, brusc, pacifist si face pe inteleptul afirmand, luni, ca, pentru a fi uniti, romanilor le lipseste un amplu proiect naţional şi că ţara noastră traversează „criza marilor proiecte”. Mai mult, el susţine că românii au pierdut o seama de oportunităţi, în ultimii ani, pentru că s-au certat şi au fost dezbinaţi.

„Prima lecţie care îmi vine în minte când mă gândesc la Marea Unire de la 1918 este că aceasta a fost posibilă pentru că toţi românii au fost capabili să se unească în spatele unui proiect naţional, să creadă cu toată fiinţa în el şi să îl ducă la îndeplinire cu multă încredere şi voinţă. Acesta este motivul pentru care Ziua Naţională ar trebui să fie în primul rând un moment al unităţii. Dar unitatea nu trebuie invocată numai acum şi nicidecum festivist, unitatea este deja în ADN-ul societăţii noastre, a fost întotdeauna acolo”, a spus Ciolacu, luni, la sedinta solemna de la Parlament, prilejuita de Ziua Nationala.

El crede că, în prezent, puţini români se mai gândesc la unitate, vorbindu-se mai mult de război şi de lucruri care ne despart si spune că această radicalizare ne-a măcinat încrederea ca popor.

Ciolacu  susţine că avem nevoie de un proiect naţional in care sa credem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *