Ciolacu se dă cultivat: Eu sunt adeptul sistemului german: fiecare candidăm, vedem scorul electoral și pe urmă creionăm o construcție

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Europa FM, că nu este adeptul unei candidaturi comune PSD + PNL la alegerile din 2024.

„Nu cred (că va fi o alianță electorală PSD-PNL-n.r.). Eu sunt adeptul sistemului german: fiecare candidăm, vedem scorul electoral și pe urmă creionăm o construcție. Dacă jucătorii politici rămân aceeași și în 2024, cu certitudine și în 2024 PSD, PNL, UDMR și minoritățile vor trebui să facă din nou guvernul. Este logic acest lucru”, a afirmat Ciolacu.

Social-democratul a adăugat că până în 2024 „nu exista alta constructie politica viabila” in afara de actuala coalitie de guvernare. „Daca credem ca ne mai putem juca cu atatea crize la usa si sa nu venim in fiecare luna cu ce vor romanii si noi sa vorbim de ruperi de coalitii si de mici certuri, atunci ar cam trebui sa plecam cu toti acasa”, a indicat acesta.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, joi, că partidul va merge la guvernare în 2024 cu cine va putea face majoritate, cu condiţia ca electoratul liberal să nu fie trădat. Cât priveşte dorinţa preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, ca după alegerile următoare să continue alianţa cu liberalii, Cîţu a precizat că „doar cu PNL numărul unu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.