Cioloş a RĂBUFNIT: Nu plec din partid, nu pun condiții!

Liderul USR Dacian Cioloş a declarat vineri dimineață, 4 februarie, pentru Libertatea, că nu se pune problema să plece din partid, după ce în ședința internă de joi seară a transmis că dacă Biroul Național îi va respinge programul de reformă propus își va depune mandatul, potrivit surselor participante la discuții.

„Am propus un program și soluții, dar discutăm despre persoana mea și despre demisii. Poate ar trebui să învățăm ceva din situația în care ne găsim și despre modul în care punem problema”, a afirmat Dacian Cioloș. El a menționat că nu vrea să plece din USR, dar că le cere colegilor să ia o decizie privind dezvoltarea partidului.

Nu plec din partid, nu pun condiții, dar cer colegilor să aleagă între creștere și dezvoltare și stagnare și închiderea partidului într-un cerc foarte restrâns de oameni.

Dacian Cioloș, președinte USR, pentru Libertatea: Tensiuni în ședința USR Scandalul a plecat după ce Dacian Cioloș a transmis joi, 3 februarie, într-o şedinţă internă a partidului, că intenționează să demisioneze din funcția de președinte al USR, dacă Biroul Național îi va respinge programul, care include schimbarea statutului, schimbarea secretarului general pus de Barna și diminuarea puterii Biroului Național, au declarat surse din partid pentru Libertatea. Informația a fost confirmată de vicepreședintele USR, Dan Barna, la Digi24, care a spus că „elementul surprinzător a fost, dacă nu votaţi acest program, eu îmi depune mandatul”.

Potrivit surselor Libertatea, Dacian Cioloș a venit în ședința de joi cu un program care îi oferă președintelui mai multă putere și golește de atribuții Biroul Național, în care, în prezent, majoritatea aparține unei grupări formate în jurul fostului președinte Dan Barna, motiv pentru care Cioloș are dificultăți în a avansa mai multe politici pe care și le dorește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.