Cioloş: Dacă aşteptăm să dispară PSD prin erodare o să avem o surpriză. Se va întoarce sub alte forme

Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, că doar prin schimbarea mentalităţii şi comportamentelor oamenii vor ieşi din capcana politică şi că dacă aceştia aşteaptă să dispară PSD prin erodare politică vor avea o supriză, deoarece PSD „se va întoarce mereu sub alte forme”.

„La baza societăţii România nu e scindată, toţi ne dorim acelaşi lucru, dar nu ştim cum să îl obţinem. Nu există PSD-işti şi antiPSD-işti. Există doar oameni care au nevoi şi care îşi doresc să dorească mai bine. Noi suntem cei care trebuie să întindem o mână tututor şi să nu facem judecăţi de valoare care rup comunitatea în mod artificial. Abia aşa vom scăpa definitiv de scindari şi de ură obţinută din opţiuni politice. Dacă aşteptăm să dispară acest PSD prin erodare politcă o să avem surpriza că se va întoarce din nou şi din nou sub alte forme. Doar prin schimbarea mentalităţilor şi a comportamentelor la baza societăţii vom ieşi din capcana aceasta a politicii care divide şi incită la ură”, a declarat Dacian Cioloş, în cadrul discursului susţinut la candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al partidului PLUS, citat de Mediafax.

Fostul premier a adăugat că prin candidatura sa la funcţia de preşedinte PLUS vrea să aducă principiile bunei guvernări.

„Ne îndreptăm încet spre 10 mii de membri. Este o perfromanţă uriaşă pentru o singură lună de existenţă. Eu prin candidatura pe care o prezint astăzi mă simt dator să pun o temelie puternică acestei organizaţii. Suntem câteva mii, dar încă nu suntem o organizaţie, trebuie să o construim. Timpul o să ne prindă din spate. Vom aduce principiile bunei guvernări”, a explicat Dacian Cioloş.

„PLUS este o soluţie pe care o propunem. Politica şi un partid politic nu este un scop în sine, dar mi se pare important să ştim că acest partid nu este un scop în sine, ci este un mijloc de a ne implcia, prin care trebuie să mergem mai departe. Eu am decis să mă implic.Proiectul meu pe care vi-l propun astăzi nu este în primul rând un partid. Proiectul meu este România. E România şi ştiu ce avem de făcut: să mergem la europarlamentare şi să dăm primul test politic, să obţinem rezultate foarte bune. Apoi să construim un partid solid pentru alegerile prezidenţiale, foarte importante şi ele. Să creştem o elită politică pentru administraţia publică locală şi să câştigăm alegerile locale. Să devenim prima forţă din România după alegerile patrlamentare. Pentru asta e nevoie de fiecare dintre dumneavoastră”, a afirmat Dacian Cioloş în cadrul discursului susţinut privind candidatura sa la funcţia de preşedinte al partidului PLUS.

Acesta a adăugat că doar prin implicare poate exista o schimbare în ţară şi că dacă oamenii nu se implică în politică, aceştia vor resimţi în pensii, salarii şi gropile din asfalt.

„Ne-am supărat destul, am suferit destul, am dat prea mult vina unii pe alţii şi ne-am victimizat suficient. De azi nu doar că numai suntem singuri, dar vedem clar ceea ce aveţi de făcut.Să avem curajul să fim noi înşine. Să fim convinşi că şi noi putem şi că nu depindem de alţii. Eu am decis să mă implic pentru că nu există altă soluţie. Singura soluţie este implicarea. Am văzut mulţi români care nu suportă starea în care ne aflăm şi i-am chemat să se implice. Uneori am primit un răspuns care m-a lăsat perplex –eu nu sunt interesat de politică şi politica nu e pentru mine-. Pot să înţeleg teama sau ezitarea, dar trebuie să recunoaştem că politica, atunci când o refuzi şi o ignori îţi intră singură în casă, şi nu intră politicos, intră peste tine, te urmăreşte zi de zi. Nu te lasă să trăieşti aşa cum îţi doreşti. O simţi în pensii, în salariile care nu îţi permit să trăieşti decent, o vezi în şcolile şi spitalele nefuncţionale, treci peste ea când dai cu maşina peste gropi pe stradă.Poţi deci să ignori politica, dar trebuie să îţi asumi că acest lucru te costă”, a mai spus fostul premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *