Cioloș explică de ce a acceptat nominalizarea ca premier deși PNL nu îl susține: Suntem în plină pandemie şi se pierd sute de vieţi omeneşti în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinaţia jocului politic

Premierul desemnat, Dacian Cioloş a transmis, marţi, printr-un mesaj pe Facebook, că USR şi-a asumat o situaţie de criză, prin faptul că a acceptat să formeze noua majoritate parlamentară şi a precizat că ideea că se câştigă timp printr-o astfel de nominalizare este o greşeală profundă.

Cioloş spune că a primit sute de întrebări şi mesaje legate de nominalizarea sa ca premier în acest moment de criză.

”Cei care mi-au scris sunt îngrijoraţi că am fost atraşi într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluţie pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidenţiale. Îmi doresc să lămuresc această situaţie, pentru a nu continua speculaţii sau îngrijorări care nu-şi au rostul. Din perspectivă politică, trebuie să înţelegeţi că suntem al treilea partid ca număr de mandate parlamentare, dar singurul care a prezentat o soluţie politică la criza actuală”, a spus Cioloş.

El arată că cei de la USR nu sunt blocaţi în probleme interne, şi nu joacă criza politică gândindu-se la voturile de peste doi ani.

”Pur şi simplu, am făcut ceea ce trebuie să facă un partid politic: să îşi asume o situaţie de criză şi să răspundă pe măsura momentului în care ne găsim. Ideea că se câştigă timp printr-o astfel de nominalizare este o greşeală profundă. Nu suntem într-o situaţie de calm şi bunăstare socială în care să ne permitem să tărăgănăm decizii măsurând cu şublerul ce avantaje ne ies dacă speculăm momentul. Noi am ales să acţionăm”, spune liderul USR.

Dacian Cioloş mai afirmă că, din perspectivă personală, crede că ”ar trebui să existe mai multă îngrijorare pentru cei bolnavi şi care nu au loc în spitale sau de cum se vor plăti facturile în această iarnă”.

”Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau pentru candidatura mea la preşedinţie. Suntem în plină pandemie şi se pierd sute de vieţi omeneşti în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinaţia jocului politic şi să se îngrijoreze pentru adevăratele motive. Principala greşeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei. Guvernarea este despre cum se vor descurca românii în aceste luni dificile în care pandemia ameninţă pe fiecare dintre noi, iar facturile sunt o povară peste care unii dintre noi nu vor fi în stare să treacă”, spune Cioloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *