Cioloş face praf Guvernul: Încercau să atingă coarda sensibilă a unei părți din populație!

Reducerea risipei este un lucru de bun simț, declară la RFI eurodeputatul Dacian Cioloș, membru al partidului REPER. El acuză de incoerență Guvernul de la București, care e restant în opinia sa la mai multe capitole, în plină criză energetică.

„E foarte important să reducem risipa și ăsta e un lucru de bun simț. Am văzut tot felul de reacții în spațiul public, inclusiv din partea unor politicieni care încercau să atingă coarda sensibilă a unei părți din populație legat de ceea ce se întâmpla pe vremea comunismului. Și eu am trăit în acea perioadă când ni se tăia curentul și erau o grămadă de restricții inclusiv la alimente, care aveau alte cauze. E vorba acum despre măsuri de bun simț. Nimeni nu spune să nu-ți trăiești viața corect, dar reducerea risipei nu cred că e o măsură care să afecteze drepturile și libertățile cetățenilor. Trebuie să ne întoarcem la bunul simț, inclusiv atunci când e vorba de consumul de energie, așa cum ar trebui să avem bun simț când e vorba de a consuma orice resursă naturală care nu e inepuizabilă”, spune Dacian Cioloș.

Eurodeputatul declară că „Guvernul este restant la multe lucruri legat inclusiv de prețul energiei”.

„De un an de zile ni se promit măsuri eficiente care să reducă impactul pe care creșterea prețului la energie îl are asupra populației. Am văzut tot felul de încercări nereușite și nereușite pe pielea cetățenilor. Eu cred că aici este Guvernul în primul rând restant, să vină cu soluții eficiente, să reducă impactul mai ales asupra categoriilor sociale cel mai mult afectate și evident, să găsească soluții coerente de aprovizionare cu energie, ca să facem cel puțin ceea ce ține de noi, atât pe termen scurt, cât și măsuri pe termen mediu (…). Nu văd coerență în măsurile Guvernului. Evident că nimeni nu are soluția miracol. Văd și alte state membre din UE care încearcă diferite formule, diferite soluții. Nu am văzut din partea ministrului Energiei încă de la început un plan coerent de care să se țină, să iasă public să-l explice, atunci când vede că anumite măsuri nu funcționează să recunoască că nu funcționează și să vină cu alte soluții (…). Ministrul Energiei este ținut în brațe în continuare și eu nu înțeleg de ce, oricât aș face efortul să înțeleg”, încheie Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *