Cioloș își face grup parlamentar cu fugarii din USR

Un număr de 10 deputaţi care au demisionat din grupul USR informează, joi, Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, că au constituit grupul parlamentar REPER. Documentul a fost trimis la Comisia juridică, pentru un punct de vedere.

Potrivit documentului depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, cei 10 semnatari afirmă că, în baza dispoziţiilor art.13 din cadrul Regulamentului Camerei Deputaţilor, aduc la cunoştinţă prin prezenta decizia de constituire în cadrul Camerei Deputaţilor a grupului parlamentar REPER compus din cei 10 deputaţi independenţi semnatari ai prezentei informări ca formă de exercitare a dreptului prevăzut de către dispoziţiile art. 64, alin 3 din Constituţia României.

”Menţionăm că deputaţii semnatari au fost aleşi în cadrul alegerilor din decembrie 2020 din partea Alianţei Electorale USR PLUS, iar la momentul actual nu sunt membri ai niciunui partid politic”, se precizează în document”, se arată în informare.

De asemenea, cei 10 deputaţi precizează că înfiinţarea grupului parlamentar menţionat îşi găseşte fundament şi în Decizia CCR nr. 85/2019, potrivit căreia constituirea unui grup parlamentar care nu a existat la începutul legislaturii este posibilă, atâta timp cât nu se va ajunge la reprezentarea în Parlament a unor partide care nu au obţinut mandate la alegeri.

„Având în vedere că niciunul dintre semnatarii prezentei informări nu este la momentul actual membru al vreunui partid politic, nu este incidentă interdicţia prevăzută de către art. 19 alin. 1 din cadrul Regulamentului Camerei Deputaţilor”, se mai arată în document.

Documentul este semnat de parlamentarii: Cristian Paul Ichim, Cristina Rizea, Daniel Toda, Lorant Zoltan Sas, Oana Cambera, Simina Tulbure, Alin Prunean, Andrei Lupu, Tudor Benga şi Cătălin Teniţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *