Cioloș, negocieri cu șeful USR, pentru viitoarele alegeri

Președintele USR, Dan Barna, și fostul premier Dacian Cioloș au confirmat, pentru Mediafax, faptul că au avut niște discuții, duminică, despre posibilitatea ca cele două partide să candideze pe liste comune la alegerile europarlamentare din 2019.

„Da, am avut o discuție (cu Dacian Cioloș – n.r.). Am discutat despre posibilitățile de colaborare din perioada următoare, evident și despre europarlamentare, care este obiectivul politic electoral viitor. Când discuțiile vor ajunge la o hotărâre, vă vom anunța”, a declarat Dan Barna, duminică pentru Mediafax. De asemenea, Barna a mai declarat că USR speră, la alegerile pentru Parlamentul European, să aibă între 3 și 5 locuri de parlamentar, pentru că, în sondaje, ei stau relativ bine, cu un procent de 10-12%.

„Discuțiile noastre sunt frecvente. Și formale, Și informale. Studiem modalități de colaborare. În niciun caz fuziune. Luăm în calcul, dar nu am decis încă”, a spus Cioloș, duminică, pentru Mediafax.

Deputatul USR Claudiu Năsui spunea, sâmbătă, că este inevitabilă fuziunea între partidul fostului premier Dacian Cioloș, Mișcarea România Împreună (MRÎ) și USR.

Fondatorul Mișcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloș, a afirmat marți, la Iași, că nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale din 2019, dar a dat de înțeles că încă nu a luat o hotărâre în acest sens și că nu și-ar dori, printr-o astfel de decizie, să fragmenteze și mai mult Opoziția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *