Cioloş: Trebuie să ne debarasăm de hoţie, prostie şi sărăcie.

Dacian Cioloş, candidatul care deschide lista Alianţei 2020 USR Plus pentru alegerile europarlamentare, a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, faptul că este hotărât să meargă până la capăt, subliniind că el nu este un om indecis, aşa cum îl cred unii.

„Trebuie să ne debarasăm de hoţie, prostie şi sărăcie. Pentru că în România hoţia şi prostia ne-au ţinut în sărăcie. Cum putem accepta să interpretăm hoţia ca o virtute când hoţia trebuie dată la o parte (…) Cum putem noi accepta ca România să fie condusă de prostie când noi suntem atât de ingenioşi?”, a spus Cioloş.

„De multe ori mi s-a reproşat că sunt ezitant, indecis, că nu prea ştiu ce vreau. Vă spun că sunt mai decis ca oricând să merg până la capăt. Nu o să mă oprească nicio ameninţare pentru că sunt hotărât să salvăm această ţară. Nicun salvator nu poate să schimbe România, un singur om nu poate să schimbe România. De data asta e nevoie de noi toţi. Evident că avem nevoie de lider, care să stea în faţă şi să îşi asume tot ce e de schimbat în ţara asta. Forţa e în noi toţi. Mă doare când văd oameni care au acelaşi discurs: votul meu nu contează, sunt singur. Câtă vreme gândim aşa… vă rog să nu ne mai simţim singuri în ţara noastră când vrem să facem bine. Votul nostru contează de data asta. Multă vreme ne-am culcat pe o sticlă de ulei sau pe 100 de lei la salariu sau la pensie, apoi patru ani ne-am simţit izolaţi şi singuri, iar alţii au decis în numele nostru. Ştim de data asta care e fundaţia pe care trebuie să clădim schimbarea. Şi fundaţia asta trebuie să aibă două pietre de temelie: cinstea şi profesionalismul. Ştim foarte bine de ce trebuie să ne debarasăm ca să construim. Trebuie să ne debarasăm de hoţie, prostie şi sărăcie. Pentru că în România hoţia şi prostia ne-au ţinut în sărăcie. Cum putem accepta să interpretăm hoţia ca o virtute când hoţia trebuie dată la o parte şi ăsta e primul pas pe care trebuie să îl facem”, a spus Cioloş, citat de news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *