Ciorbea Se Face Că Nu Pricepe Solicitarea Lui Iohannis: „Voi Analiza Cu Atenție…”

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, singurul în măsură să atace la CCR Ordonanțele de Urgență se face că plouă după solicitarea președintelui Klaus Iohannis de a face demersuri la Curte cu privire la rectificarea bugetară.El spune că va cu atenție solicitarea publică a Președintelui României de formulare a unei excepții de neconstituționalitate referitoare la Ordonanța de urgență a Guvernului României privind rectificarea bugetară, după publicarea acesteia în Monitorul Oficial. În plus, Ciorbea vrea să știe motivele pentru care Iohannis intenționează să se adreseze CCR.

„Avocatul Poporului a dispus, încă de ieri, 5 septembrie 2018, identificarea și studierea jurisprudenței Curții Constituționale a României (C.C.R.) referitoare la eventualele implicații constituționale ale adoptării unor acte normative în absența avizului consultativ, în general, respectiv a avizului consultativ al CSAT, în special. În același timp, este examinată atât jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (C.E.D.O.), cât și cea a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția). Jurisprudența instituțiilor sus-amintite este analizată și cu privire la posibila existență a unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Guvern. De asemenea, sunt examinate atât Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, cât și alte reglementări aplicabile în materie”, spune Victor Ciorbea.

Klaus Iohannis a solicitat ieri Avocatului Poporului sa sesizeze CCR cu privire la OUG privind rectificarea bugetara fara aviz de la CSAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *