Ciorbea și CCR pregătesc aruncarea în aer a justiției prin contestarea tuturor completurilor de trei judecători de la toate instanțele

Avocatul poporului, Victor Ciorbea, omul de bază al PSD, pregătește atacarea la CCR a completurilor de trei judecători.

Joi, Ciorbea s-a întânit cu mai mulți „petiționari”, respectiv, fostul europarlamentar PSD, Adrian Severin, condamnat penal, Toni Neacșu, fost membru al CSM și actual avocat al Bombonicăi Dragnea, condamnat penal, și notarul Jean Andrei, fostul soț al judecătoarei Laura Andrei, fost președinte al Trinunalului București, condamnat penal în dosarul Mazăre. La întâlnire a participat și un ziarist de casă al PSD de la Lumea Justiției, dar și un fost secretar de stat la ministerul Justiției în mandatul lui Iordache, Constantin Sima, co-autor al OUG13.

COnform unui comunicat al Avocatului Poporului, întlnirea a vizat contestarea la CCR a modului de înființare și funcționare a completurilor de trei judecători.

„Petiţionarii, care au depus şi memorii la sediul instituţiei, au solicitat Avocatului Poporului sesizarea CCR în legătură cu constituţionalitatea constituirii completurilor de judecată, atât la nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cât şi la nivelul celorlalte instanţe judecătoreşti, civile sau penale. Argumentele solicitanţilor au fost invocate din perspectiva considerentelor reţinute de către Curtea Constituţională a României în Decizia 685/2018.”, se arată în comunicat.

Ideea contestării completurilor de trei judecători îi aparține lui Tudorel Toader și printr-o decizie a CCR ar putea fi anulate toate condamnările, de la nivelul tuturor instanțelor, dictate, fie în fond, fie definitiv, în toate dosarele.

„Vis-a-vis de completele de cinci, avem decizia Curţii Constituţionale care a constatat acel conflict juridic de natură constituţională şi imperativ a arătat ce trebuie de făcut şi Înalta Curte a procedat la constiturea legală a completelor de cinci. Mă întrebaţi de cele de trei. Prin analogie, lucrurile sunt identice. Care-i deosebirea? Deosebirea faptului că nu avem o decizie a Curţii Constituţionale care să aibă în spate să bazeze pe nelegala constituire a completelor de trei şi analogia nu o putem pune în operă, dar oricând şi oricine, Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constituţională şi cei care mai sunt în curs de judecată, în căi de atac sau în contestaţie în anulare, dacă mai au termenul să nu fie expirat, pot ridica în faţa instanţei de judecată excepţia de neconstituţionalitate”, a spus Tudorel Toader în urmă cu două săptămâni la televiziunea condamnatului Dan Voiculescu.

Practic, dacă CCR va da o decizie similară cu cea din cazul completurilor de cinci de la Înalta Curte, toate dosarele vor fi aruncate în aer. Dragnea, Vâlcov, Severin, Voiculescu, orice alte persoane condamnate pe fond sau în recurs de un complet de trei judecători, vor putea cere anularea sentinței, inclusiv criminali, violatori, traficați de droguri sau orice alte infracțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.