Ciprian Ciucu, considerat favorit pentru o candidatură la Primăria Capitalei, se retrage din Consiliul General și devenie preşedinte al Agenţiei Funcţionarilor Publici

Liberalul Ciprian Ciucu anunţă că va deveni preşedinte al Agenţiei Funcţionarilor Publici şi demisionează din CGMB, mesajul său pentru primarul general Gabriela Firea, cu care a avut numeroase dispute, fiind că va continua să urmărească activitatea Primăriei Generale: ”Nu aveţi niciun motiv de bucurie, ramâne cum am stabilit”.

”Nici nu ştiu cum să vă spun, aşa că v-o spun direct, ca şi cum ai dezlipi un plasture…Am fost numit Preşedinte al Agenţiei Funcţionarilor Publici, decizia este în drum spre MO. Fiind o poziţie executivă la rang de secretar de stat este incompatibilă cu orice altceva şi am fost nevoit să-mi dau demisia din Consiliul General. Asta nu schimbă, însă, lucrurile: îmi menţin obiectivele politice şi interesul pentru Bucureşti! Voi urmări în continuare şedinţele Consiliului General până la alegerile de peste 6 luni şi voi comunica despre Bucureşti ca şi până acum”, anunţă, citat de news.ro, Ciucu pe Facebook..

El îşi explică decizia de a merge la ANFP.

”În CGMB nu mai pot face mai mult decât am făcut până acum. Colaborarea pe proiecte cu Firea este practic imposibilă: conduce Bucureştiul pe ascuns şi în interesul camarilei din Voluntari. Nu am găsit nicun fel de teren comun. Iar pentru a fi watchdog pe Primărie, deja o pot face şi din afara CGMB. Cum spuneam, îmi menţin şi preocuparea pentru Bucureşti şi contactele cu oamenii corecţi din interiorul PMB”,scrie consilierul liberal.

În opinia sa, ANFP este exact instituţia pentru care are competenţele profesionale necesare pentru a profesionaliza funcţia publică în România şi care îi poate oferi experienţa executivă perfectă pentru a se prezenta întărit (şi ca experienţă, dar şi politic) în faţa bucureştenilor.

”Problemele Bucureştiului sunt cauzate şi de lipsa adecvată a unui corp de funcţionari publici bine pregătit şi nepolitizat! Sunt câţiva funcţionari publici de carieră, cu totul respectabili în PMB şi vom separa grâul de neghină. Au trecut trei ani şi jumătate, adică 90% din acest mandat de Consilier General. Au fost ani de luptă, nu ani de construcţie. Am fost dedicat, am strâns din dinţi dar nu mi-a plăcut. Eu sunt om de construcţie, acum mă pregătesc pentru construcţie”,subliniază Ciprian Ciucu.

El susţine că atunci când s-a alăturat PNL, în 2016, a semnat un protocol cu conducerea PNL de atunci care i-a oferit posibilitatea de a alege dacă să meargă în Parlament sau să rămânp în Consiliul General.

”Alegerea a fost simplă, am rămas în Consiliul Generel. Şi zic că am făcut foarte bine! Cu atât mai mult cu cât cele mai vizibile figuri din CGMB, Robert Turcescu şi Nicuşor Dan au ales Parlamentul, a fost nevoie de cineva care să continuie din interior să facă vizibilă lupta din opoziţie. Opoziţie pe bune! Mergem mai departe! P.S. Gabriela Firea, nu aveţi niciun motiv de bucurie, ramâne cum am stabilit”, conchide consilierul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *