Circ pe bani publici. Sorina Pintea știe ce va scrie Vâlcov despre ea în Cartea Guvernării

Se pare că “scriitorul” Darius Vâlcov  a prins avânt și deja are înspirație în peniță, așa că s-a pus serios pe treabă să scrie  Cartea Guvernării, adică „Raport privind indeplinirea Programului de guvernare în anul 2018”, analiză care va fi publicată sub forma unui volum editorial în 500 de exemplare, pe banii noștri, ai românilor. Habar nu am de ce se grăbește asa. Dacă ar fi fost arestat, as fi inteles că se reduce din pedeapsă. Dar, asa, nu are nicio logică graba.  În plus, pare de prisos să încerci să le explici că se vede cu ochiul liber cum au guvernat și ce realizări mărețe avem, cât ne-a criticat Europa, ce războaie interne există între “băieții” cu funcții și cu dosare penale, pentru a reuși să controleze diverse instituții importante ale statuli. Se vede că nu avem autostrăzi, că există mii de instituții de învățământ fără apă curentă și cu WC în fundul cuții, că spitalele sunt așa cum sunt, că românii – majoritatea – sunt copleșiți de sărăcie și muncesc pe salarii mizerabile, nu ca alea speciale, de și le-au făcut demnitarii. În plus, ceea ce face Vâlcov acum este un soi de copy/paste, în care fiecare minister trimite raport de activitate, iar el le aduna pe toate într-un document, se semnează și  îl trimite la tipografie. Este mai mult decât jenantă această decizie, este penibil să te lauzi singur și este demagogie să te lauzi când nu ai cu ce. În plus, este  jaf să faci asta pe bani publici. Reprezintă o cheltuială inutilă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat trei puncte pe care ministerul condus de ea le va trece în cartea cu pricina: “La capitolul sănătate raportul va avea mai multe realizări. Pot să vă spun că este vorba despre implementarea programelor de screening – a început implementarea acestora -, pe care ni le-am asumat în programul de guvernare. Este vorba de reducerea prețului la medicamentele inovative care au generic cu 35%. Este vorba de eliminarea comisiilor pentru aprobarea medicamentelor oncologice și a procedurilor scumpe – știți că existau acele comisii naționale care acum nu mai există, iar aprobarea ține de resortul fiecărui medic. Mai sunt multe lucruri pe care guvernul a început să le implementeze”, a declarat Pintea, la Realitatea TV.

Raportul va conține următoarele capitole: Principalele rezultate economico-sociale; Modul de realizare a celor 115 acţiuni prioritare; Investiţii publice şi investiţii în parteneriat public-privat; Programe guvernamentale şi scheme de ajutor de stat; Politica fiscal bugetară; Absorbţia fondurilor europene – acţiuni şi realizări.

Calendarul propus pentru raport este:

– Până la data de 1 februarie, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va transmite fiecărui minister evaluările parţiale pe fiecare domeniu din Programul de guvernare, pe baza situaţiei prezentate de acestea pe parcursul lunii octombrie 2018

– Până la data de 15 februarie, fiecare instituţie care are responsabilităţi sau contribuţii la îndeplinirea angajamentelor din Programul de guvernare va transmite pe e-mail la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză propunerea acestora pentru forma finală a capitolului, cu includerea tuturor realizărilor din anul 2018.

– Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va prezenta în Guvern Raportul însoţit de un memorandum care să evidenţieze, în sinteză, realizările din 2018.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *