Cîțu a tras linie și a anunțat factura epidemiei: 3,1 miliarde lei

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunțat, luni seara,  la Digi 24, cât a  cheltuit  România,  până acum, cu epidemia de  coronavirus: 3,1 miliarde lei. Mai mult, el a precizat că  nu se  opresc aici cheltuielile alocate  pentru COVID-19 și că vor continua și în perioada  următoare.

”Până acum ne-a costat 3,1 miliarde lei, sunt cheltuieli direct legate de criza de coronavirus, asta înseamnă la cinci luni, nu am pus luna iunie”, a declarat Cîţu.

Ministrul de Finanțe a precizat că în această sumă sunt incluse toate costurile generate de măsurile adoptate pentru a gestiona criza sanitară, mai puţin banii în plus promişi medicilor, sume care nu au fost plătite încă.

”Vor mai fi cheltuieli legate de COVID în perioada următoare”, a mai menţionat Cîțu, ținând să afirme că nu poate fi ”eliminat total” efectul crizei sanitare, ci acest efect negativ asupra economiei poate fi minimizat.

Cîţu a mai spus  că există date care arată că încasările la buget în luna iunie a acestui an ar putea fi mai mari decât cele din luna iunie a anului trecut, el mulţumind firmelor care au contribuit cu taxe la buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *