Cîțu acuză PSD că îi sperie  pe români cu “o campanie  orchestrată, plătită”

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, acuză PSD  că  derulează ”o campanie orchestrată, plătită”, pentru a băga  spaima în români.

”A fost o strategie a celor de la PSD de a speria oamenii, de a-i panica şi eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie”, a declarat  Cîțu,  luni seara,  la Digi 24.

”Economia globală astăzi trece printr-o criză nemaiîntâlnită. (…) A fost o provocare mare pentru acest guvern şi când am spus criză vorbesc de contextul economic global pentru că ne uităm la noi, dar lucrurile sunt dificile pentru toate economiile. La noi avem estimat un deficit de 6,7% din PIB în acest moment şi lucrurile arată ok”, a mai  spus Cîţu,  ținând  să  precizeze că ”scenariile apocaliptice” pe care le-au avansat ”trompetele” din PSD nu s-au adeverit.

Ministrul de Finanțe a mai spus că al doilea trimestru al acestui an este ”afectat negativ”, iar pe final de an contracţia economiei va fi în jur de minus 2% din PIB şi nu de minus 9%, ”aşa cum spuneau tot felul de profeţi”.

”Vom avea revenirea economiei din trimestrul trei, aşa cum am spus de la început. (…) Nimic din ce au aruncat în piaţă cei de la PSD, acele scenarii apocaliptice nu s-a întâmplat. A fost o strategie a celor de PSD de a speria oamenii, de a-i panica şi eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie. Fiindcă nu poţi să te foloseşti şi să panichezi o întreagă Românie doar pentru a câştiga tu politic, să arunci acele scenarii care nu aveau niciun fundament. Nu era nimic fundamentat şi totuşi au făcut-o. Au afectat şi economia, au afectat şi investitorii, dar i-au afectat şi pe români”, a  explicat Cîțu.

De asemenea, ministrul de Finanțe a mai  afirmat că sunt reclame pe online, emisiuni la ”televiziuni prietene” ale  PSD,  toate  menite să înspăimânte  românii..

”Repet, dacă nu s-ar ascunde în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD trebuia să fie astăzi în puşcărie”, a mai spus el, adăugând că ”relativ la cee ce spuneau” cei din PSD, dar şi unele instituţii străine, că se va întâmpla cu economia, ”este un succes astăzi”.

Ministrul Finanţelor Publice a menţionat totodată că jumătate din deficitul înregistrat la buget o reprezintă cheltuielile pentru gestionarea crizei sanitare generate de virusul SARS-COV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *