Cîţu, anunţ de ULTIMĂ oră: Vom aproba certificatele verzi

Premierul Florin Cîțu a explicat că vom avea certificate verzi, asta pentru că vor fi impuse prin intermediul unei Directive Europene și România este obligată să respecte condițiile.

„Certificatele verzi se vor aproba. Tot ceea ce înseamnă Directivele Europene, vor fi adoptate, deci va exista un certificat verde. Pe mine mă interesează turismul din România și ceea ce se întâmplă în România.”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a mai declarat cu privire la redeschiderea restaurantelor de la 1 iunie, că persoanele ar putea fi verificate prin introducerea CNP.

„Sunt mai multe elemente acolo. Deocamdată este o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial. Vom avea soluții de la INSP. S-ar putea să existe și acele aplicații…Astăzi, știm foarte bine că se poate verifica dacă persoana este vaccinată prin aplicația pe care o avem prin introducerea CNP. Deci se poate verifica foarte ușor. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru redeschiderea restaurantelor”, a spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *