Cîţu aruncă în aer coaliţia cu PSD: Dacă bagi gunoiul sub preş nu înseamnă că a dispărut!

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a transmis, marţi, că plafonarea sau reglementarea preţurilor la energie, măsuri susţinute de social-democraţi pentru a combate criza energetică, nu vor rezolva problema scumpirilor, ci înseamnă doar să „bagi gunoiul sub preş”. Liderul PNL susţine că investiţiile în sistemul energetic reprezintă soluţia pe termen lung.

Întrebat despre măsurile pe care ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar fi trebuit să le prezinte zilele acestea, conform social-democraţilor, pentru combaterea crizei energetice, Florin Cîţu a transmis: „Eu ştiu, la discuţiile la care am participat, poate colegii au participat la alte discuţii, că înţelegerea a fost că atunci când Guvernul are soluţiile pregătite, vine şi le prezintă. Nu avem niciun deadline”. Preşedintele PNL a mai transmis că una dintre soluţiile pe termen lung pentru combaterea crizei este reprezentată de investiţii masive în sistemul energetic, astfel încât ţara noastră să fie „securitzată energetic până în 2026”.

„Vă spun doar atât, reglementarea, plafonarea, toate aceste intervenţii nu rezolvă problema preţurilor.

Bagi gunoiul sub preş, dar asta nu înseamnă că a dispărut. Singura soluţie pe termen lung o reprezintă investiţiile. Extinderea pieţei, o ofertă mai mare. Aici este nevoie de un acord transpartinic. Îi invităm şi pe cei de la USR, dacă doresc să vină. Să ne asigurăm că în fiecare an investim un anumit procent din PIB în energie, dacă vrem să ne securizăm energetic până în 2026. Dacă nu, vom face tot felul de chestii pe termen scurt, ii amăgim pe oameni că găsim soluţii, dar nu sunt soluţii pe termen lung”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *