Cîțu bagă iar zânzanie în alianța cu PSD: Aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, fost premier şi fost ministru al Finanţelor, a transmis, miercuri, că ”adevărul iese întotdeauna la suprafaţă”, referindu-se la datoria publică a României. ”Adevărul este prezentat de ministrul Finanţelor de la partidul foştilor adversari politici”, a transmis Ciţu, după ce Ministerul Finanţelor a anunţat că România are a noua cea mai mică datorie publică din UE.

”Adevărul iese întotdeauna la suprafaţă. Tot felul de aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României. Oameni fără pregătire care vorbesc despre cum funcţionează Finanţele unei ţări. Toţi sunt profesionişti peste noapte. Critici şi acuzaţii de un an de zile şi nimic nu s-a adeverit”, a scrs, miercuri, pe FAcebook, Florin Cîţu.

Fostul premier afirmă că ”adevărul este prezentat, astăzi, de ministrul Finanţelor de la partidul foştilor adversari politici”, referindu-se la anunţul Ministerului Finanţelor cu privire la faptul că România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE la sfârşitul lunii septembrie 2021.

”Cititul nu a omorât pe nimeni”, a mai afirmat Cîţu.

România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE şi, potrivit informaţiilor Institutului Naţional de Statistică (INS), privind valoarea estimată a PIB aferent trimestrului III 2021, la sfârşitul lunii septembrie 2021.

La rândul său, indicatorul datorie guvernamentală reprezintă 48,5% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht, arată Ministerul de Finanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.