Cîțu, despre creșterea  pensiilor: “Acel 10 la sută înseamnă un punct procentual la buget, care este enorm.”

Ministrul  de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat, miercuri seara, la B1 TV, legat de creșterea  pensiilor, că Guvernul nu  face lucruri  populiste, iar acel  procent, de 10%, înseamnă enorm pentru buget. Legat de  un alt  subiect, arzător pentru   cei din domeniu, deschiderea  restaurantelor, ministrul de Finanțe a precizat că  responsabilitatea  este a  celor din sectorul HORECA, pentru că ei vor  suferi dacă nu  respectă regulile.

„Creșterea pensiilor nu avea nici o sursă de finanțare. Chiar și dacă am fi avut o creștere economică, tot ar fi fost o bombă pentru buget. Noi nu facem lucruri populiste. Nu putem să discutăm despre pensii fără să vorbim despre investiții. Acel 10 la sută înseamnă un punct procentual la buget, care este enorm.

În ceea ce privește sectorul HORECA, trebuie să fie foarte clar. Responsabilitatea este a sectorului. Dacă lucrurile se înrăutățesc, ei vor suferi pentru că oamenii nu se mai duc acolo. Mă aștept la restaurante să respecte toate regulile”, a declarat Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *