Cîțu îl acuză pe Ciolacu de faptul că a votat legea plafoanelor bugetare, dar nu are habar ce a votat

Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că Marcel Ciolacu „vede dar nu înțelege”, deoarece a votat legea plafoanelor bugetare propusă de PSD cu o datorie publică de 40% din PIB, trei ani la rând, în 2017, 2018 și 2019. Prin urmare, Cîțu a declarat că Ciolacu nu știe ce a votat.

„Ciolacu vede dar nu înțelege: «…Am văzut și eu cu indicatorii cu care s-a venit tot prin asumare în Parlament, că deja datoria publică, mult hulita datorie publică, spunând întotdeauna că PSD-ul îi îndatorează pe copiii noștri, am văzut că PSD, în trei ani, a coborât datoria publică de la 38% la 35%, iar acum se vine cu o datorie publică asumată de cel puțin 40%, ea fiind limitată de către Uniunea Europeană..»”, a scris Cîțu pe Facebook.

Ministrul de Finanțe liberal mai spune că, timp de trei ani, președintele Camerei Deputaților a votat legea plafoanelor bugetare cu o datorie publică de 40% din PIB. „Ciolacu, președinte interimar al PSD, a VOTAT legea plafoanelor bugetare propusă de PSD cu datorie publică de 40% din PIB. Trei ani la rând – pentru 2017, 2018 si 2019! Și tot nu știe ce a votat. #CititulNuAOmoratPeNimeni P.S. Plafon înseamnă maxim nu cel «puțin»”, a afirmat Cîțu.

Reacția lui Florin Cîțu vine în contextul în care Ciolacu a declarat, sâmbătă la Antena 3, că Guvernul Orban își asumă acum un deficit bugetar de cel puțin 40%, în condițiile în care în guvernarea PSD deficitul a fost redus de la 38% la 35%.

Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament pe trei proiecte de lege, respectiv pentru modificarea legilor justiției, abrogarea OUG 51 și pentru adoptarea Legii plafoanelor necesară adoptării Legii bugetului de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *