Cîțu își mai numește un prieten în Guvern: Un afacerist liberal din Gorj pe care ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, l-a împrumutat cu 133.000 de lei, numit șeful Cercetării

Premierul Florin Cîțu l-a numit miercuri secretar de stat pentru cercetare pe Iulian-Vasile Popescu, fostul său consilier, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Popescu îl înlocuiește pe Dragoș Ciuparu, dat afară din guvern luni. Ciuparu, profesor universitar, fost șef al cercetării în guvernele Boc și Orban, era susținut de USR PLUS, transmite g4media.

Iulian-Vasile Popescu este liberal din Gorj și a candidat fără succes pentru șefia Consiliului Județean în 2020. Este considerat un apropiat al lui Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor și mâna dreaptă a premierului Florin Cîțu.

Potrivit CV-ului său oficial, Iulian-Vasile Popescu nu a avut nici o tangență cu domeniul cercetării.

În declarația de avere a lui Iulian – Vasile Popescu apare că în 2020 a luat împrumut 133.800 de lei chiar de la Dan Vîlceanu, iar scandența datoriei este în acest an.

El este antreprenor, fondator al companiei SC Softtehnica SRL. Potrivit portalului specializat Confidas, Softtehnica SRL a încheiat 26 contracte de achiziții publice in valoare totală de 1,7 milioane de lei.

În plus, Iulian-Vasile Popescu a fondat și compania Coral Beauty SRL care derulează activități de ”întreținere corporală”.

În 2020, el a fost numit membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CE Oltenia), complexul energetic cu capital de stat cu care firma familiei lui Dan Vîlceanu a încheiat contracte pe bandă rulantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *