Cîţu n-are de gând să-şi dea demisia: Mulţumesc!

Premierul Florin Cîțu a spus joi, după ședința de guvern, că în ședința de luni a coaliției le-a spus liderilor de partide că nu va face decât să își exercite atribuțiile de premier, aluzie la acuzațiile lui Dan Barna care a spus că a mers la Cotroceni cu decizia de revocare a ministrului Sănătății fără a consulta șefii de partide.

„Mă surprinde să aud asta. În ședința coaliției de luni s-a discutat despre atribuțiile premierului. Nu am făcut decât să-mi exercit atribuțiile constituționale. Toți presedinții de partide au fost de acord cu acest lucru”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a declarat discută frecvent cu președintele Klaus Iohannis. Întrebat de reporteri dacă are de gând să își dea demisia, premierul a spus doar „Mulțumesc!”.

„Discut foarte des cu președintele României! Discuțiile între el și mine sunt discuțiile noastre. Guvernarea continuă! Facem lucruri importante pentru români, eu zic că avem de guvernat o situație dificilă și o campanie de vaccinare de succes, locul 4 în UE. Eu cred că toți membrii guvernului susțin. Mulțumesc!”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a refuzat să spună cum se va debloca situația de la Ministerul Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu și după ce USR PLUS a anunțat că nu îl mai susține ca premier.

„Eu v-am anunțat aseară că propunerea inițială am făcut-o către președinte de a da ministerul Sănătății către domnul Barna. După refuz, mi-am asumat acest minister, pentru că e foarte important acest minister. Mă voi implica și mai mult pentru că acum trebuie să fiu atent ce semnez. Am delegat majoritatea atribuțiilor către domnul secretar Andrei Baciu”, a declarat Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *