Cîțu: „Peste 3300 de elevi și preșcolari au COVID. Este un semnal de alarmă pentru profesori că trebuie să se vaccineze”

Premierul României, Florin Cîțu, a fost întrebat ce părere are despre faptul că peste 3.300 de elevi și preșcolari au fost confirmați cu Covid la 10 zile de la începerea noului an școlar. Cîțu arată că aceste date sunt un semnal de alarmă pentru profesori, care trebuie să se vaccineze. De precizat este faptul că vaccinarea nu este încă obligatorie în România, chiar dacă se discută în spațiul public despre diverse variante pentru a implementa o astfel de măsură.

„E un semnal pentru profesori că trebuie să se vaccineze. Valul patru depinde de noi.

Când un partid care spune că e proeuropean (n.r.: USR-PLUS)  se alătură unui partid extremist (n.r.: AUR)…  Azi românii nu mai știu ce să creadă. Dacă vrem să fim onești ar trebui să nu legitimăm niciodată mesajele extremiste. Dar atâta timp cât liderii spun că e ok, oamenii care se uită la dvs. ce să mai creadă?

Vocile credibile din societate sunt ocupate să susțină orice altceva. Eu nu văd aceste voci să susțină campania de vaccinare”, a spus Florin Cîțu, joi seara, la Digi24.

Elevii din aproape 3.000 de clase fac cursuri online la doar 10 zile de la începerea noului an școlar. Conform raportărilor centralizate la nivel national de către Ministerul Educatiei, 3.362 de elevi, inclusiv preșcolari, sunt confirmați cu Covid-19. De asemenea, 1.192 de persoane din rândul angajaților din învățământ s-au infectat cu Covid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *