Cîțu refuză să o susțină pe Clotilde în lupta cu mafia gunoaielor: Până la o decizie în instanţă, şi prestatorul de servicii de salubritate şi primăria trebuie să îşi respecte angajamentele

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri despre situaţia ridicării gunoiului din Sectorul 1 că până când va exista o decizie în instanţă, toată lumea, atât Romprest, cât şi Primăria de sectoe trebuie să îşi respecte angajamentele şi să asigure continuitatea serviciului de salubritate.

„În primul rând, cred că este important ca toţi cei care aveau acolo contracte semnate să şi le respecte; şi de-o parte, şi de alta. Deci contractele trebuie respectate, cetăţenii Bucureştiului nu trebuie să sufere de pe urma unei dispute în instanţă. Până la o decizie în instanţă, şi prestatorul de servicii şi primăria, toată lumea trebuie să îşi respecte angajamentele. Şi după aceea vedem deciziile în instanţă”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

El a mai spus că speră ca Garda de Mediu să îşi facă datoria cu privire la situaţia salubrizării din Sectorul 1.

„Bineînţeles că ceea ce vedem nu este un lucru ok. Eu sper ca Garda de Mediu să îşi facă datoria şi, dacă găseşte vinovaţi şi unde găseşte, acolo trebuie să meargă în forţă şi să amendeze. Dar în acest moment, am avut o discuţie şi cu prefectul Capitalei astăzi, lucrurile sunt puţin complicate. Nu ştiu dacă intervenţia mea în acest moment este salutară, dar este important ca să se respecte contractele – şi la prestator, şi la primărie. Sunt contracte semnate, sunt contracte în vigoare. Până la decizia instanţei, şi de-o parte şi de alta trebuie să fie respectate contractele”, a adăugat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *