Cîţu va fi verificat dacă a desfiinţat sau nu Direcţia Juridică din minister pentru a-şi scăpa tatăl de proces

Consilierul lui Ludovic Orban, Virgil Guran, a precizat că i-a adus la cunoştinţă premierului acuzele la adresa ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. Acesta este acuzat că ar fi desfiinţat o secţie din Minister pentru a evita un proces în care îi este implicată familia şi vor urma verificări.
 
„Da (am discutat cu Orban n.red.). Am verificat la cabinetul premierului, nu au ajuns aceste documente, probabil să fie pe circuit, poate e mai greoi. Deci premierul nu cunoaşte situaţia. Trebuie să se informeze. A fost reacţia normală, că va verifică să vadă ce se va întâmplă. Orice trebuie verificat, lămurit, dacă este real sau nu. Noi avem această politică foarte clară, să verificăm şi o să va prezentăm concluzia”, a declarat, citat de Mediafax, Virgil Guran, sâmbătă, la Antena 3.
 
Acesta a adăugat că Direcţia Juridică încă există în cadrul Ministerului. „Am vorbit inclusiv cu domnul Cîţu azi. M-a spus că Direcţia Juridică există în continuare în minister. Că acel dosar cu tatul lui nu i-a parvenit lui, nu este adevărat că este reţinut de el”, a mai declarat Guran.
 
 Cîţu e acuzat că ar fi desfiinţat Direcţia Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce, pentru a evita un proces în care este parte tatăl său. Terenul de 50 de hectare de lângă pârtia de schi Voineasa ar fi fost retrocedat familiei Cîţu. Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de ministerul condus de Ciţu, care ar trebui să se judece cu părinţii ministrului. 
 
Cîţu a desfiinţat Direcţia Generală Juridică a Ministerului de Finanţe,  prin Hotărârea de Guvern nr. 380 din 2020, pentru a evita procesul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *