Ciucă, Ciolacu şi Budăi, întâlnire FULGER la Guvern pentru criza din Educaţie

Liderii Coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, dar și ministrul Muncii, Marius Budăi au o întâlnire la sediul Guvernului pentru a discuta soluții pentru rezolvarea crizei din educație.

Răspunsul celor din educație: Sindicaliștii din Educație au făcut front comun: Resping oferta Guvernului. Greva continuă!

Conform surselor politice, Ciucă și Ciolacu vor să îi dea mandat ministrului Muncii pentru a negocia cu liderii sindicali din educație, în speranța că în 2-3 zile se va ajunge la încetarea grevei generale.

Aceleași surse arată faptul că premierul Nicolae Ciucă a fost prezent, duminică, la Guvern și după ce a văzut reacțiile din spațiul public i-a cerut ministrului Muncii, Marius Budăi, să accelereze negocierile cu profesorii.

Ciucă i-a cerut ministrului Muncii accelerarea calendarului pentru legea salarizării, astfel încât profesorii să primească salariile mărite înainte de 15 iulie.

De asemenea, premierul i-a cerut ministrului să se întâlnească cât mai rapid cu sindicaliștii, iar până miercuri să aibă întâlniri în fiecare zi pentru ca în ședința de Guvern, de miercuri, să se poată adopta OUG prin care se acordă prime didactice celor din sistemul de educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *