Ciucă speră să-l convingă pe Cioloş să-i voteze Guvernul, deşi nu mai vrea USR ca partener

Premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru a forma un nou Executiv, Nicolae Ciucă, se va întâlni, luni, 25 octombrie, la ora 12.00, cu liderul USR, Dacian Cioloș, pentru a discuta despre viitoarele mutări de pe scena politică. La întrunire nu vor avea loc, însă, negocieri. „Nu este o negociere”, a spus răspicat președinta Senatului, Anca Dragu.

„Dacian Cioloş, preşedintele USR, se va întâlni luni, la ora 12.00, la grupul parlamentar USR, cu prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă. Întrevederea a fost cerută vineri de premierul desemnat”, a anunţat formațiunea politică USR. Reuniunea nu va avea în centru, însă, negocieri cu USR, ci se va axa pe prezentarea echipei unui guvern minoritar PNL-UDMR și a programului de guvernare.

„Luni va fi o discuţie între preşedintele USR, Dacian Cioloş, şi premierul desemnat Nicolae Ciucă. Premierul desemnat vrea să discute intenţiile pe care le are cu acest guvern. Domnul Ciucă i-a spus clar că vrea să prezinte intenţiile pentru un guvern minoritar – echipa, programul”, a spus președinta Senatului, Anca Dragu, duminică seară.

În weekend, sâmbătă și duminică, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu liderii PNL și UDMR pentru a finaliza programul de guvernare. Potrivit unui comunicat emis de liberali, la negocieri au participat și echipe de experți din ambele partide. Sâmbătă a avut loc şi o discuție a PNL cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Tot în prima zi de weekend, Nicolae Ciucă a discutat telefonic și cu liderul social-democraților, Marcel Ciolacu. Cei doi politicieni au căzut de comun acord să poarte negocieri după finalizarea programului de guvernare.

Anca Dragu a mai precizat că la întâlnire ce va fi susținută luni nu se vor purta negocieri.

„Domnul Ciucă i-a spus clar (n.r. lui Dacian Cioloş) că vrea să prezinte intenţiile pentru un guvern minoritar – echipa, programul. Nu este o negociere”, a spus Anca Dragu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *