Claudiu Năsui, USR, despre propunerea de tăiere a bugetului SRI: Cineva şi-a bătut joc de domnul Dragnea şi i-a scris amendamentul prost.

Deputatul USR Claudiu Năsui a susţinut, marţi, că ”cineva şi-a bătut joc de domnul Dragnea şi i-a scris prost” amendamentul care prevede majorarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 10 milioane de lei prin diminuarea bugetului SRI, capitolul Sănătate, care are alocate doar 3 milioane de lei.

”Cineva şi-a bătut joc de domnul Dragnea şi i-a scris amendamentul prost. Ieri (luni – n.r.) am terminat comisia pentru buget la ora 1 noaptea. Iar când am ajuns acasă am verificat un lucru care mi s-a părut suspect în comisie şi pe care o să-l ridic azi. Domnul Dragnea a venit cu câteva amendamente prin care să scadă bani de la SRI şi să-i adauge la sănătate. Bun, nicio problemă”, a scris pe Facebook Claudiu Năsui, citatd e Mediafax.

El mai afirmă că amendamentul a trecut ”ca prin brânză” prin comisia pentru buget şi a primit şi acordul Ministerului Finanţelor.

”Dar ce să vezi că amendamentul are ca sursă de finanţare nişte bani care nu există! Domnul Dragnea ne spune că ia 10 milioane de lei, printre altele, bani de la capitolul „sănătate” de la SRI din titlul „transferuri între unităţi ale administraţiei publice”. Problema care e? Că SRI nu doar că nu are acel titlu deloc la capitolul sănătate, ci are doar 3 milioane în tot capitolul. Cum să scoţi 10 milioane din 3 milioane? Numai domnul Dragnea ştie. Mai suspect este că nici reprezentanţii Ministerului Finanţelor, care şi-au dat acordul pe amendament, nu şi-au dat seama”, a conchis deputatul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.