CNSAS după ce PSD și-a comparat penalii cu deținuții politici: „O manipulare a adevărului istoric în scopuri vădit politice”

Tupeul PSD nua re limite, dar există momente când chiar reușesc să jignească o țară întreagă. Un astfel de exemplu este cel al comparației pe care reprezentanții PSD au făcut-o între penalii lor, condamnați pentru corupție și abuzuri, cu deținuții politici care se opuneau comunismului. Comparația a stârnit reacția unei părți a membrilor CNSAS, normal, nu și a președintelui acestei instituții, fost membru PRM, om numit de PSD.

„CNSAS dezaprobă ferm recentele declarații de pe pagina de socializare a unui partid parlamentar, care asociază represiunea din timpul regimului comunist cu situația din România anului 2019.
Comparația între abuzurile săvârșite înainte de 1989 și contextul actual este o încercare de banalizare a trecutului totalitar, ceea ce nu poate fi permis într-un stat european, care s-a confruntat cu ororile regimului comunist timp de aproape cinci decenii.
Arhiva CNSAS stă mărturie pentru încălcările grave ale drepturilor civile și pentru crimele comise de reprezentanții unor instituții ale statului în timpul dictaturiii comuniste. De asemenea, referirile la Legea 221/2009, privind condamnările politice din perioada 1945-1989, sunt în egală măsură inadecvate în conținut și ofensatoare față de victimele represiunii. Astfel de trimiteri sunt o încercare de denaturare a adevărului istoric, o manipulare a acestuia în scopuri vădit politice, fapt care amintește îngrijorător de practicile anterioare anului 1989.
CNSAS își manifestă îngrijorarea că, la trei decenii de la prăbușirea regimului totalitar în România, încă mai există persoane care se prefac că nu înțeleg teroarea sistematică prin care liderii comuniști și-au suprimat oponenții”, se arată în postarea distribuită de Alexandra Toader și Germina Nagâț, membri CNSAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.