Coaliţia anunţă amânarea rotativei

Greva profesorilor a generat tensiuni majore în societate, iar faptul că sindicaliștii au respins o primă ofertă a Guvernului îi forțează pe liderii coaliției să găsească soluții. De la ora 9.00 este programată ședința de Guvern în cadrul căreia ar trebui să se adopte pachetul de măsuri pentru profesori.

Surse politice la vârful Coaliției susțin că va urma o declarație publică oficială a celor 3 lideri a Coaliției pentru a arăta unitatea și a anunța că rotația guvernamentală se va face doar după încheierea grevei generale din Educație.

Înaintea ședinței de Guvern am putea avea o declarație comună a liderilor coaliției de guvernare.

Liderii coaliției de guvernare Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor s-au întâlnit la Guvern. Conform surselor noastre, liderii coaliției vor decide amânarea rotativei guvernamentale până la rezolvarea grevei din Educație.

Liderii PSD și PNL au cerut amânarea rotativei până în momentul în care profesorii vor înceta greva.

Conform protocolului coaliției de guvenare, premierul Nicolae Ciucă ar trebui să demisioneze vineri, 26 mai, pentru a face loc unui premier de la PSD. Acest lucru nu se va întâmpla însă câtă vreme angajații din educație sunt în grevă, precizează surse politice pentru stiripesurse.ro.

După demisia din fruntea Guvernului, actualul premier urmează să preia funcția de președinte al Senatului. În postura de „al doilea om în stat”, Ciucă ar putea fi mai puțin relevant în jocurile politice, însă și-ar putea consolida o imagine de prezidențiabil al liberalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *