Coaliția PSD-ALDE acuzată că MANIPULEAZĂ deprecierea leului!

Senatorul PNL Florin Cîţu intervine în scandalul deprecierii leului, care durează de peste o săptămână. Senatorul arată că deprecierea este premeditată, pentru ca rezerva valutară a României să fie distrusă.

El afirmă că deprecierea actuală a leului faţă de euro este una premeditată de către coaliţia PSD – ALDE, astfel încât de situaţie să profite speculatorii şi Banca Naţională a României (BNR) să fie nevoită să îşi vândă ieftin aurul din rezervă.

„Urmează atacul speculativ pe leu? Aşa arată în acest moment situaţia. Mai rău ca în 2008. Leul se tranzacţionează, pe pieţele internaţionale la 4,77 pentru 1 euro!!! Se pare că traderii internaţionali au înţeles că BNR nu poate să intervină fără să falimenteze sistemul bancar şi economia. Intervenţiile BNR, vând euro şi cumpără lei, cresc dobânzile şi implicit taxa pe care o plătesc băncile. Cine profită de această situaţie? Speculatorii. Ruşi? Chinezi?”, a scris senatorul PNL Florin Cîţu, pe contul de Facebook.

Cîțu subliniază că este momentul ca instituţiile statului care se ocupă de securitate naţională să verifice dacă OUG 114 nu a avut că obiectiv îmbogăţirea unor speculatori de la est sau a unor consilieri ai premierului. „Ce a aranjat şi ce a promis Eugen Teodorovici în escala sa de la Moscova, cu destinaţia Havana? #RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniaLiberala”, continuă el.

„Criza valutară este premeditată! Ţinta – REZERVĂ VALUTARĂ a României. PSD+ALDE pe de-o parte strigă că pieţele sunt manipulate, iar pe de altă parte, strigă că BNR TREBUIE să INTERVINĂ să VÂNDĂ aurul, să VÂNDĂ euro din REZERVĂ şi să MANIPULEZE cursul valutar. Nu vi se pare suspect?”, a mai scris Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *