Coaliția PSD-ALDE Pune România În Pericol În UE!

Ei au încălcat valorile statului de drept, ei încearcă să dreagă busuiocul! Premierul Viorica Dăncilă a băgat miniștrii în ședință de Guvern și le-a spus să vorbească cu omologii lor din statele membre, întruât există zvonuri că România ar putea suferi luna viitoare una dintre cele mai drastice sancțiuni pe care le poate aplica UE. Doar Polonia și Ungaria au mai fost sancționate în acest mod. Luna viitoarea s-ar putea declanșa procedurile articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene împotriva României și totul din cauza atacurilor fără predecent a coaliției PSD-ALDE ămpotriva statului de drept.

Acum Dăncilă speră ca miniștrii să-i convingă pe omologii lor europeni și pe comisarii europeni de resort că în țara noastră este respectat statul de drept.

Articolul 7 din Tratatul UE este sancţiunea cea mai radicală existentă împotriva unui stat membru, care ar putea duce la suspendarea dreptului de vot. Acest mecanism utilizat până acum doar în cazul Poloniei este prevăzut ca o ultimă măsură faţă de o ţară care comite o „încălcare gravă” a valorilor UE – printre care asupra statului de drept.

Articolul 7 poate duce în cele din urmă la o suspendare a anumitor drepturi ale unui stat membru, în special, al dreptului său de vot în Consiliul UE, organism în care cei 28 de membri definitivează legislaţiile europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *