Coaliția PSD-ALDE sare în ajutorul premierului ungar, Viktor Orban, și acuză UE de dublu standard

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, miercuri, că decizia Parlamentului European de iniţiere a procedurii pentru sancţionarea Ungariei reprezintă o „greșeală” și un „dublu standard” în evaluarea statului de drept.
„După părerea mea, din punct de vedere politic este o greșeală pentru că au fost o serie de probleme cu care a fost confruntată Ungaria și o serie de observații pe care le-a făcut Comisia Europeană s-au realizat. Mi se pare absolut nefericit aleasă această soluție și în special faptul că este a doua țară din estul Europei care se confruntă cu astfel de poziții”, a spus Nicolai pentru Mediafax, întrebată cum comentează decizia Parlamentului European de a aproba declanșarea procedurilor de sancționare a Ungariei.
Europarlamentarul ALDE a adăugat că decizia Parlamentului European reprezintă și un „dublu standard”.
„Această decizie, după părerea mea, reprezintă un dublu standard în evaluarea statului de drept între statele membre. Probleme cu privire la justiție s-au întâmplat și în Slovacia și nimeni nu a avut vreo observație cu privire la această chestiune. Cu o situație de derapaj se confruntă și Italia și nimeni nu are nicio observație cu privire la această chestiune”, a completat Norica Nicolai.

Parlementul European a cerut Uniunii să reacționeze la încălcare statului de drept în Ungaria prin lansarea procedurii Articolului 7, mecanismul cel mai radical de care dispune blocul comunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *