Cod galben de furtuni în weekend

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică, însoțită de averse și descărcări electrice, valabilă în aproape toată țara, de sâmbătă, ora 16.00, până luni, ora 21.00.

MEteorologii atrag atenția că vremea se va strica sâmbătă încă de la ora 12.00, iar de la ora 16.00 se vor înregistra averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină.
”În zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25-30 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp”, arată ANM.
Avertizarea este valabilă în județele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa,Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea și Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *