Codrin Ștefănescu sare la gâtul lui Iohannis: ‘Urăște tot ce e românesc’

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a luat foc atunci când a venit vorba despre mesajul rostit de președintele Iohannis,  la ceremonia de decorare a unor supraviețuitori ai Holocaustului, în care acesta a comparat PSD și situație din România cu ceea ce se întâmpla în Germania pe vreme lui Hitler. Și cum oricine critică PSD este catalogat, automat, un om cu probleme, un antiromân, fix acesta a fost și mesajul lui Ștefănescu la adresa lui Iohannis.

”Este halucinant, depășește orice fel de imaginație. A folosit niște termeni de o iei la goană. Omul e plin de ură, urăște tot ce e românesc. Mesajele lui Klaus Werner Iohannis sunt tot mai toxice pe zi ce trece, iar cei care-i fac punctajul și care-l manevrează au trecut de la nivelul obrăzniciei la un nou nivel – sunt mesaje care pot aduce prejudicii de imagine României în sine. Asta se vede în ceea ce declară el în ultima perioadă și peste hotare. Mesajul de astăzi e șocant, pur și simplu creează o stare de panică în cadrul opiniei publice. Nu poți să declari așa ceva decât dacă are probleme foarte grave sau așa îl învață consilierii.”, a declarat Ștefănescu, luni seara, la România TV.

Liderul PSD a afirmat că mesajul de luni al președintelui Iohannis este ”aproape identic cu mesajul transmis împotriva României de la Aachen”. Și, ca să continue pe aceeași linie, a partidului, Ștefănescu a mai precizat că pare “mesaj #rezist finanțat din exterior”.

”Cred că nu a existat în Europa vreun președinte dintr-o țară membră UE care să-și critice și să calce în picioare interesul național cum o face Iohannis și cu toată această clică de strânsuri din jurul lui. Tipul acesta de mesaj este identic cu cel al Monicăi Macovei, al lui Cristian Preda, a celor din PNL-USR-Cioloș, este mesajul #rezist, finanțat din exterior, care în loc să creeze emoție, așa cum își închipiue ei, creează în cadrul opiniei publice o stare de repulsie totală”, a mai spus Ștefănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *