Comisa SRI Caută La SRI Finanțatorii Mitingului Din 10 August! Hellvig, Audiat

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, este audiat la această oră în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI. Temele care vor fi abordate sunt protocoalele semnate de instituţia pe care o coordonează, bugetul instituţiei, dar și incidentele din 10 august din Piața Victoriei.

„Sunt convins că va fi o zi foarte lungă”, a spus Hellvig care a precizat că este pregătit să răspundă la orice întrebări în fașa Comisiei. De asemenea a subliniat că în mod „categoric” va răspunde la toate întrebările.

PSD a cerut instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile care au apărut în spaţiul public cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă şi premeditarea acţiunilor violente de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, susţinând că cetăţenii României au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, iar astfel de lucruri nu pot rămâne neinvestigate.

Deja mai mulți lideri politici, dar și ambasadorul României în SUA, George Maior, au precizat că nu au nicio informație care să ateste faptul că evenimentele din 10 august din cadrul Mitingului Diasporei ar fi fost sponsorizate de puteri străine. Startul acuzațiilor în acest sens l-a dat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *