Comisar european: „Ştirile false, un subiect de interes public pentru UE. Trebuie să existe un sprijin pentru jurnalismul de calitate „

„Ştirile false sunt deja un subiect de interes public pentru UE. Trebuie să existe un sprijin pentru jurnalismul de calitate şi pentru investiţii în învăţământ”, a declarat comisarul european din partea Bulgariei pentru economie digitală, Maria Gabriel, într-un interviu acordat postului bulgar de televiziune Nova Televizia.

„Nu există o reţetă pentru combaterea ştirilor false. În prezent, se redactează un cod pentru combaterea dezinformării online. Ceea ce mi s-a oferit până în prezent, eu am catalogat drept schiţă. Am acordat un termen limită ca până la 26 septembrie să obţin o propunere exactă cu măsuri specifice.

Dacă la sfârşitul lunii octombrie nu există rezultate din propunerile platformelor, atunci în decembrie vom trece la noi măsuri şi modificări în legislaţie. Nu există nicio modalitate de a legifera asupra unui lucru pentru care nu există o definiţie exactă. Transparenţa este cea mai importantă pentru ca ştirile false să dispară”, a mai spus Gabriel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *