Compania Johnson & Johnson, condamnată să plătească 4,69 miliarde de dolari daune din cauza pudrei de talc

Gigantul farmaceutic american Johnson & Johnson, specializat în produse de igienă, a fost condamnat joi să plătească 4,69 miliarde de dolari daune petru 22 de femei și familiilor lor. Reclamanții au acuzat că pudra de talc vândută de grup ar fi conținut azbest și le-ar fi cauzat cancere.

Potrivit avocatului Mark Lannier, reprezentând victimele, un juriu format din șase femei și șase bărbați dintr-o instanță din St. Louis, Missouri, a decis să condamne compania după șase săptămâni de judecată și opt ore de deliberări. Daunele constau în 550 milioane de dolari daune compensatorii și mai mult de 4,1 miliarde de dolari daune punitive.

Acţiunile Johnson & Johnson au scăzut cu 2,4% după închiderea şedinţei de tranzacţionare. Compania se confruntă cu peste 9.000 de plângeri penale legate de pudra de talc.

În cadrul unei declaraţii, compania a spus că va face apel la verdict, „care a fost produsul unui proces nedrept din punct de vedere fundamental care le-a permis reclamanţilor să prezinte un grup de 22 de femei, majoritatea fără nicio legătură cu statul Missouri, într-un singur caz, toate susţinând că au dezvoltat cancer ovarian din cauza produselor noastre”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *