Completul care îl judecă pe Dragnea va fi schimbat vineri!

ÎCCJ anunţă că vineri, la ora 10:00, în Sala Secţiilor Unite, vor avea loc tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completelor de cinci judecători pentru 2018, după ce CCR a decis că există conflict juridic constituţional între instanţa supremă şi Parlament.

„La data de 9 noiembrie 2018, orele 10:00, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sala Secţiilor Unite, vor avea loc în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecători pentru anul 2018, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte”, informează reprezentanţii instanţei supreme.

Decizia vine după ce, miercuri, Curtea Constituţională a României a decis că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorţi, toţi membrii completurilor de 5 judecători, ca urmare a constatării existenţei unui conflict juridic de natură constituţionnală între Parlament şi ÎCCJ.

Dragnea  aîncercat prin toate metodele, inclusiv atacând la Curtea de APel București decizia d econstituire a acestora, să schimbe componeța completului care îi va judeca recursul în dosarul în care a fost deja condamnat la trei ani și șase luni d eînchisoare cu executare pentru fraudarea Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman. Ca și în alte situații, slvarea a venit de la CCR.

Sursa foto: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *