COMPLICITATE! Înainte ca Dragnea să ridice execpția în dosarul Bombonica, Adina Florea a cerut Înaltei Curți detalii despre completurile specializate

Procurorii Secţiei Speciale au transmis conducerii instanţei supreme o adresă prin care solicită detalii cu privire la constituirea completelor specializate din ÎCCJ, potrivit unor surse judiciare. Răspunsul transmis arată că toţi magistraţii de la ÎCCJ sunt specializaţi pe fapte de corupţie.

La ultimul termen al dosarului, termen la care Dragnea nu s-a prezentat întrucât s-a ascuns în spitale, avocații au ridicat o excepție prin care cer să se constate nulitate absolută privind condamnarea de la fond, pronunţată de completul de 3 judecători. Concret, avocaţii vor rejudecarea fondului cauzei de către un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie specializat pe fapte de corupţie. La fond, Dragnea a primit trei ani și jumătate d eînchisoare cu executare pentru fraudarea Direcției pentru protecția Copilului Telorman.

Cu câteva zile înainte, conform Mediafax, Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a transmis, către ÎCCJ, o adresă, prin care solicită detalii privind completurile specializate pe fapte de corupţie de la nivelul acestei instanţe. Aceleaşi surse au mai precizat că răspunsul transmis SIIJ spune că toţi judecătorii sunt specializaţi pe fapte de corupţie.

Magistraţii ÎCCJ au decis luni ca Liviu Dragnea să fie audiat la următorul termen în dosarul DGASPC Teleorman, adică pe 15 aprilie, la ora 11:00. Tot atunci va fi audiată de judecători şi Olguţa Şefu (fosta directoare a Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman), şi ea inculpată în dosar. Liderul PSD trebuia să fie audiat luni, însă nu s-a prezentat în faţa judecătorilor, deoarece este internat în spital, în urma unei duble hernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *